Centrale bibliografische databank


Open Vlacc is een centrale bibliografische databank met beschrijvingen van materialen die typisch zijn voor openbare bibliotheekcollecties.

Op deze website houden we je op de hoogte van alle nieuws over het reilen en zeilen van Open Vlacc. Schrijf je in op onze Open Vlacc nieuwsbrief, dan krijg je het belangrijkste nieuws een vijftal keer per jaar in je mailbox.

Je vindt hier alle regelgeving en invoerafspraken die in overleg met de Open Vlacc Werkgroepen gemaakt zijn. Je kan de documenten met regelgeving en invoerafspraken ook full-text doorzoeken.

Via deze site kan je de raadpleegmodules voor ZIZO volwassenen, ZIZO jeugd en kleuter ZIZO gebruiken. Ook de digitale SISO-map en de invoegbladen kan je hier downloaden.


Laatste nieuws

Eén werkgroep Non-Fictie in 2022. Die beperking in tijd zorgde voor een bijzonder efficiënt overleg! Nieuwe ZIZO-plaatsing voor ADHD, ASS... , geen uitbreiding van de AZ-rubriek voor canonfilosofen, beperktere kwalificaties voor geografische trefwoorden...

De eerste werkgroep Catalografie van 2022, en tevens de eerste fysieke werkgroep sinds 2020. Dat werd gevierd met chocolade, koffie, broodjes én catalografische beslissingen!

Bekijk al onze nieuwsberichten