Centrale bibliografische databank


Open Vlacc is een centrale bibliografische databank met beschrijvingen van materialen die typisch zijn voor openbare bibliotheekcollecties.

Op deze website houden we je op de hoogte van alle nieuws over het reilen en zeilen van Open Vlacc. Schrijf je in op onze Open Vlacc nieuwsbrief, dan krijg je het belangrijkste nieuws een vijftal keer per jaar in je mailbox.

Je vindt hier alle regelgeving en invoerafspraken die in overleg met de Open Vlacc Werkgroepen gemaakt zijn. Je kan de documenten met regelgeving en invoerafspraken ook full-text doorzoeken.

Via deze site kan je de raadpleegmodules voor ZIZO volwassenen, ZIZO jeugd en kleuter ZIZO gebruiken. Ook de digitale SISO-map en de invoegbladen kan je hier downloaden.


Laatste nieuws

Sinds enige tijd zorgen we ervoor dat de deelaanduiding van fictiereeksen via Open Vlacc ook op het standaardetiket verschijnt. We kennen bovendien meer reeksen toe dan vroeger. Meer weten? Lees het hier!

Sinds januari 2020 exporteren we wekelijks de beschrijvingen aangemaakt door bibliotheken in het Bibliotheeksysteem, die niet door de gebruikelijke invoerprocessen van Open Vlacc zijn overschreven. We voeren waar mogelijk in in Open Vlacc om de catalogus voor bibmedewerkers en publiek verder te verbeteren.

Net voor de coronacrisis losbarstte, beraadde Werkgroep Jeugd zich over een aantal heikele catalografie-issues. Lees meer over nieuwe vormgenres, over babyboekjes en briefromans, en over reeksen bij de jeugd.

Bekijk al onze nieuwsberichten